Sierbestrating

Zoals eerder vermeld bepalen planten, bloemen, en struiken voor een groot deel de sfeer in uw tuin. Maar, zonder sierbestrating is uw tuin niet af. Met sierbestrating maakt u van uw tuin een sfeervolle romantische tuin.

Er zijn verschillende soorten sierbestrating mogelijk. Zo kunt u met veel vormen de bestrating laten aansluiten op de sfeer in uw tuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor strakke bestrating of verouderde bestrating maar ook voor bewerkte bestrating of natuursteen bestrating. Vervolgens kunt u nog voor elke verschillende steensoort een legpatroon bepalen. Het legpatroon of legverband bepaald samen met de kleur en het formaat de uitstraling van uw terras, pad of oprit. Daarnaast is het ook belangrijk voor de stabiliteit en stevigheid van de sierbestrating. Zo als u merkt heeft u dus tal van mogelijkheden met sierbestrating. Wij nodigen u graag uit om in een gesprek alle mogelijkheden te bespreken.

Waarom sierbestrating?

Met sierbestrating bent u er zeker van dat uw tuin in elk seizoen mooi is om te zien. Sierbestrating verandert namelijk niet. Uw tuin is in de winter vaak een stuk minder mooi om te zien, uw gras en beplanting zijn meestal niet om aan te zien, maar met sierbestrating behoudt u de sfeervolle uitstraling in uw tuin!

Daarnaast is uw tuin door de aanleg van sierbestrating altijd toegankelijk. Hiermee bedoelen we dat uw tuin altijd toegankelijk is voor bijvoorbeeld het zemen van uw ramen. Door een fraai pad van sierbestrating langs de geval uw huis te leggen heeft u altijd een stevige ondergrond voor bijvoorbeeld een trapje.

U kunt sierbestrating ook combineren met ander materiaal. U kunt bijvoorbeeld sierbestrating leggen in combinatie met grind. Dit zorgt voor een unieke en sfeervolle uitstraling.

Onderhoud sierbestrating

Als u uw bestrating wil reinigen, gebruik dan bij voorkeur alleen maar schoon water. Reinigingsmiddelen kunnen uw bestrating namelijk beschadigen of aantasten. Ook het gebruik van hogedrukreinigers raden wij af, deze (te) sterke waterstralen tasten de structuur van de toplaag aan.

Sierbestrating leggen is vakwerk, waar wij als professionele hovenier veel ervaring mee hebben. Wij werken in dienst van de particuliere consumenten, bedrijven en gemeenten. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over sierbestrating? Neem dan gerust contact met ons op!

DSC_0601
sierbestrating