Beschoeiingen

Voor het plaatsen van beschoeiingen bent u ook aan het juiste adres bij Hoveniersbedrijf Den Uijl Tuin en Infra. Een beschoeiing plaatsen is dé manier om uw aan het water gelegen tuin volledig af te maken. Wij kunnen ons voorstellen dat niet bij iedereen gelijk een lampje gaat branden bij het woord beschoeiing. Dus wat is een beschoeiing nou eigenlijk?

Wat is een beschoeiing?

Een beschoeiing is vaak een grondkering van hout of kunststof die in waterkanten wordt geplaatst. Deze worden toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de waterkanten van sloten, kanalen en vijvers. Veel mensen die aan het water wonen kennen het nadelige effect van een aflopende waterkant. Door het plaatsen van beschoeiingen bent u in één keer van dit nadelige effect op. Een ander voorbeeld van een beschoeiing is dat het ruimte oplevert. Maar het grootste voordeel van een beschoeiing is al deze is aangelegd in combinatie met een vlonder. Dit levert onder andere een mooi aan het water gelegen terras op of een handige plek om uw boot aan vast te leggen.

Soorten beschoeiingen

Er zijn verschillende soorten beschoeiingen mogelijk. Hierbij kunt u denken aan de houten beschoeiing, kunststof beschoeiing, metalen beschoeiing en betonbeschoeiing. De beschoeiingen van kunststof, metaal en beton zijn erg duurzaam en makkelijk toepasbaar. Deze materialen zijn o.a. niet gevoelig voor vocht.

De meest gebruikte soort beschoeiing is de houten beschoeiing. Deze natuurlijke vorm van beschoeiing geeft een warmte uitstraling aan uw tuin. Er is niet één specifieke houtsoort die gebruikt wordt voor een houten beschoeiing, dit kan elke houtsoort zijn.

Belangrijk! Het is belangrijk om te weten bij het aanleggen van een beschoeiing dat een vergunning (bijna) altijd verplicht is. Dit is het geval als het gaat om een grondkering van minimaal 80 cm. Er zijn verschillende eisen aan deze vergunning, in plaats van ze allemaal op te noemen begeleid Hoveniersbedrijf Den Uijl Tuin en Infra u graag het aanvragen van een vergunning.

Wilt u meer informatie over beschoeiingen of de vergunning of heeft u nog vragen? Wij staan altijd klaar voor het beantwoorden van uw vragen en nodigen u uit om contact met ons op te nemen.

Beschoeiing
DSC_0771