Beplantingen

Planten, bloemen, struiken en bomen, kortweg beplanting bepaald voor een groot deel de sfeer in uw tuin. Bij hoveniersbedrijf Den Uijl Tuin en Infra zien wij uw planten niet als een verzameling van soorten planten maar als combinatie van soorten planten waarmee wij sfeer creëren.

Het kiezen van de beplanting begint vaak al in de ontwerpfase van uw tuin. Wij noemen dit ook wel het ‘beplantingsplan’. Een beplantingsplan maken is vakwerk en hier is een professional voor nodig me kennis van planten. Hoveniersbedrijf Den Uijl Tuin en Infra beschikt over de vereiste kennis die nodig is voor het maken van een goed beplantingsplan.

Het beplantingsplan

Een tuin inrichten is moeilijker dan een woning inrichten. Dit komt door de beplanting. Bij het beplanten van een tuin houden we rekening met seizoenen, de jaren, de groei en natuurlijk het nodige onderhoud. Hiervoor is het nodig om een goed ontwerp te maken voor uw beplanting.

Een goed tuinontwerp laat zien waar ruimte is voor beplanting. Vervolgens kiezen wij samen met u welke planten er goed aansluiten bij het ontwerp, de gewenste ruimteverdeling en sfeer. Er zijn vanzelfsprekend verschillende type en soorten beplanting. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit bomen, struiken, hagen, snoeivormen, vaste planten, varens, bloembollen, klimplaten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Elke type beplanting kan op zijn eigen manier iets bijdragen aan de tuin. Wij van Hoveniersbedrijf Den Uijl Tuin en Infra laten u graag zien wat alle mogelijkheden zijn om zo samen met u tot een mooie beplanting voor uw tuin te komen. De volgende vragen kunnen u eventueel helpen bij het kiezen van beplanting:

  • Wat is de functie van de beplanting? Moet het inkijk blokkeren of de ruimtes verdelen?
  • Op welke plek wil ik veel bloemen hebben?
  • Waar moet de beplanting altijd netjes zijn?
  • Moet de beplanting makkelijk te onderhouden zijn?

En zo zijn er uiteraard nog meer vragen die van belang zijn bij het kiezen van beplanting. Wij laten u graag in een persoonlijk gesprek zien wat de mogelijkheden en onze inzichten zijn.

Indien u geïnteresseerd bent in een persoonlijke gesprek, u nog vragen heeft of meer informatie wilt over beplanting, nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

dsc_0457
aanleg 2